Što je bešavna cijev od nehrđajućeg čelika

Bešavna cijev od nehrđajućeg čelika je dugačak čelik sa šupljim presjekom i bez šavova na periferiji.

Proces proizvodnje bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika je probijanje rupe u nasipu od nehrđajućeg čelika pri 2200 ° F. pri ovoj visokoj temperaturi čelik za alat postaje mekan i spiralno iz otvora nakon utiskivanja i izvlačenja. To rezultira neravnomjernom debljinom stijenke i velikom ekscentričnošću bešavnih cijevi od nehrđajućeg čelika.


Značajke bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika: prvo, što je debljina stijenke proizvoda, to će biti ekonomičniji i praktičniji. Što je debljina stijenke tanja, to će biti viši trošak obrade; drugo, postupak proizvoda određuje njegove ograničene performanse. Općenito, preciznost bešavnih čeličnih cijevi je mala: debljina stijenke je neujednačena, svjetlina unutarnje i vanjske površine je mala, cijena dimenzioniranja je velika, a na unutrašnjoj i vanjskoj površini nalaze se žile i crne mrlje. Osim toga, njegovo otkrivanje i oblikovanje moraju se raditi izvan mreže. Zbog toga svoje prednosti pokazuje u materijalima visokog pritiska, visoke čvrstoće i mehaničke strukture.


Klasifikacija bešavnih cijevi od nehrđajućeg čelika: Prema metodi valjanja može se podijeliti na vruće kotrljanje, vruću ekstruziju i hladnu izvlačenje (valjanje) cijevi od nehrđajućeg čelika; Prema različitoj metalografskoj strukturi nehrđajućeg čelika može se podijeliti na polusitnu polumartensku cijev od nehrđajućeg čelika, belu cijev od martensitnog nehrđajućeg čelika, bešavnu cijev od austenit feritnog nehrđajućeg čelika itd .; Prema obliku presjeka može se podijeliti na kružnu cijev i cijev posebnog oblika. Kružna čelična cijev je široko korištena, ali postoje i neke kvadratne, pravokutne, polukružne, šesterokutne, jednakostranični trokut, osmerokutne i druge cijevi od nehrđajućeg čelika posebnog oblika.


Nedostaci bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika: zbog nedostatka kemijskog sastava pogodnog za zavarivanje, u procesu zavarivanja bit će različitih nestabilnih faktora, kojih nije lako zavariti čvrsto i u potpunosti.


Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika obično se koriste u zajedničkoj strukturi i mehaničkoj strukturi bešavnih cijevi od nehrđajućeg čelika. Na primjer, vruće / hladno kotrljanje raznih nehrđajućih čelika, cijevi za kemijsku i naftnu opremu i različite dijelove od nehrđajućeg čelika za različite namjene.