Vrste cijevi od nehrđajućeg čelika

Cijevi od nehrđajućeg čelika dijele se na obične cijevi od ugljičnog čelika, visokokvalitetne cijevi od ugljičnog čelika, cijevi od legiranih konstrukcija, cijevi od legiranog čelika, noseće čelične cijevi, cijevi od nehrđajućeg čelika i cijevi bimetalnih kompozita, obložni materijal i cijevi za oblaganje kako bi se spasili plemeniti metali i upoznali sa posebnim zahteve. Postoje mnoge vrste cijevi od nehrđajućeg čelika različite svrhe, različitih tehničkih zahtjeva i različitih načina proizvodnje. Trenutno je raspon vanjskog promjera čelične cijevi 0,1-4500 mm, a opseg debljine stijenke je 0,01-250 mm. Da bi se razlikovale njegove karakteristike, čelične cijevi se obično klasificiraju prema sljedećim metodama.


Način proizvodnje: Cijev od nehrđajućeg čelika se prema proizvodnom načinu može podijeliti u bešavne i zavarene cijevi. Bešavne čelične cevi se mogu podeliti na toplo valjanu cev, hladno valjanu cev, hladno vučenu cev i ekstrudiranu cev. Hladno izvučena cijev i hladno valjana cijev sekundarna su obrada čeličnih cijevi; zavarena cijev se može podijeliti na ravno zavarenu cijev i spiralno zavarenu cijev.


Oblik presjeka: cijev od nehrđajućeg čelika može se podijeliti u kružnu cijev i posebnu cijev prema obliku presjeka. Postoje pravokutne, rombične, eliptične, šesterokutne, osmerostrane i razne asimetrične cevi poprečnog presjeka. Cijev od nehrđajućeg čelika se prema obliku profila može podijeliti na cijev jednakog presjeka i cijev promjenjivog presjeka. Cijevi promjenjivog presjeka uključuju koničnu cijev, stepenastu cijev i cijev s periodičnim presjekom.


Oblik kraja cijevi: cijev od nehrđajućeg čelika se može podijeliti u glatku cijev i navojnu cijev (s čeličnom cijevi s navojem) prema statusu kraja cijevi. Navojna cijev može se podijeliti na običnu navojnu cijev (za cijevi niskog pritiska kao što su prijenos vode i plina, obični cilindrični ili konični priključak s navojem cijevi) i posebnu navojnu cijev (za cijevi za naftu i geološke bušilice koristi se poseban navojni spoj za važne navojne cijevi). Za neke posebne cijevi, kako bi se nadoknadio utjecaj navoja na čvrstoću kraja cijevi, kraj cijevi se obično zadebljava (unutarnje zadebljanje Vanjsko zadebljanje ili unutarnje i vanjsko zadebljanje).


Klasifikacija primjene: cijev od nehrđajućeg čelika može se podijeliti na cijev bušotine za naftu (kućište, cijev za naftu i bušilicu itd.), Cjevovod, bojler cijev, cijev mehaničke konstrukcije, hidraulična potporna cijev, cijev plinskog cilindra, geološka cijev, kemijska cijev ( cijev gnojiva visokog pritiska, cijev za napuhavanje nafte) i brodska cijev itd.