Kako zalijepiti cijevi od nehrđajućeg čelika

Uobičajene metode spajanja cijevi od nehrđajućeg čelika uglavnom uključuju ekstruzijski priključak, vijčani spoj, prirubnički spoj, argonski lučni spoj za zavarivanje, kotrljanje i utorni spoj.


Navojni spoj s cijevima od nehrđajućeg čelika, također poznat kao vijčani spoj, odnosi se na upotrebu izravnog zatezanja cijevnih spojnica ili cijevi, dva unutarnja i vanjska konektora sa suženim navojima cijevi su zategnuta, a učinak spajanja postiže se tlačnim brtvama na konektorski navoj (isto kao i tradicionalno brtvljeno čelično brtvilo za cijevi). Navojni priključak je široko korišten odvojivi fiksni spoj, koji koristi navojne priključne cijevi i cijevne spojeve. Čvrstoća priključnog priključka dostiže dozvoljenu čvrstoću tijela cijevi. Lako je instalirati, a kvaliteta je stabilna i pouzdana. Kada se sučelje vanjskog navoja namota remenom od sirovine od politetrafluoroetilena, treba primijeniti malo sile; ako se koristi pojas tečnih sirovina, stopa istjecanja vode na sučelju može biti jednaka. Općenito, kada su spojene cijevi od nehrđajućeg čelika, kada je veličina DN15-DN32, PN≤1,6Mpa, prihvaćen je navojni spoj.


Kada se usvoji priključak cijevi od nehrđajućeg čelika, obratite pažnju na sljedeće točke kako biste osigurali da se spoj na cijevi od nehrđajućeg čelika bude zapečaćen.


1. Nakon završetka proizvodnje i rezanja cijevi od nehrđajućeg čelika, a površina rezanja se polira i odstranjuje, za rezanje navoja koristi se stroj za automatsko navijanje, a za podmazivanje koristi se ulje za podmazivanje. Nakon navoja, završetak cijevi mora se polirati, uklanjati se navojno ulje, voda i metalni čipovi na kraju cijevi, a površina kraja cijevi premazati antikorozivnim ljepilom za hranu.

2. Za zaptivanje završnog navoja cevi koristi se anaerobno sredstvo za brtvljenje ili tečna traka za sirovi obrok, a vijak u dubini mora istovremeno biti označen na zidu cevi olovkom u boji.

3. Na otkrivene dijelove s navojem i površinske ožiljke spoja nanosi se sredstvo protiv hrđe.

4. Obložena cijev od nehrđajućeg čelika ne smije biti izravno povezana s ventilom i mlaznicom za vodu, već se mora prolaziti unutarnjim i vanjskim navojnim spojevima obloženih nehrđajućeg čelika. Kada je povezan s bakrenom cijevi i plastičnom cijevi, koristi se posebni prijelazni spoj koji se ne smije izravno miješati s pocinčanom cijevi i pocinkovanom cijevi kako bi se izbjeglo sekundarno zagađenje.


Kada je spoj zapečaćen anaerobnim zaptivačem, vrijeme stvrdnjavanja ne smije biti manje od 24 sata, a ispitivanje tlaka ne smije se provoditi tijekom stvrdnjavanja.