Kako spojiti cijev od nehrđajućeg čelika

Uobičajene metode spajanja cijevi od nehrđajućeg čelika uglavnom uključuju ekstruzijsku vezu, spoj navoja, prirubnički spoj, spoj tipa zavarivanja itd.


1. Ekstruzijska veza

Umetnite zavrtanj u zvono (spojni tip kompresije, spojni tip kompresije, dvostruki tip kompresije / dvostruka izvedba tipa ekstruzije je da umetnete cijev u cijevni spoj, utikač tipa kompresije je da umetnete cijev u ugradnju cijevi) . Prilikom umetanja, središnja osovina klipa mora biti usklađena s središnjom osi zvona. Nakon umetanja, pomoću posebnog alata iscijedite vezu, stegnite cijev za cijev i postizite vezu preko vode zapornog brtvenog prstena. Upotreba metode ekstruzijske veze za realizaciju tankoslojnih cijevi i spojeva cijevi, osim materijala, cijevi se ne mogu ukloniti, a kvaliteta cijevi mora biti visoka.


2. Veza navoja

Poznat i kao vijak, preko unutrašnjeg i vanjskog navoja povezuje se cjevovod i cjevovod, cjevovod i ventil. Ova veza se uglavnom koristi za spajanje čeličnih cijevi, bakrenih cijevi i visokotlačnih cijevi. Navojni priključak je široko korišten prijenosni fiksni priključak, koji se jednostavno instalira, stabilan je i pouzdan u kvaliteti.


3. Prirubnički spoj

Prirubnica je vrsta spajanja da su dvije cijevi ili cijevni priključci pričvršćeni na prirubničku ploču, zatim se između dviju ploča prirubnica dodaje prirubnica, a na kraju se dvije prirubničke ploče zategnu s vijcima kako bi bile usko spojene.


4. Priključak tipa zavarivanja

Zavarivanje argonskim lukom općenito se koristi za brtvljenje dna cijevi od nehrđajućeg čelika, ručno lučno zavarivanje koristi se za prekrivanje površine, a argon se puni u cijev radi zaštite, tako da unutarnji zavar cijevi ne stvara oksidaciju. Za cijev od nehrđajućeg čelika manjeg promjera može se direktno zabrtviti argonskim zavarivanjem. Nakon zavarivanja cijevi od nehrđajućeg čelika zaštitna će se površina zavarivati, poput nanošenja kiselog pasiva za pasiranje. Prema različitim oblicima povezivanja, zavarivanje se može podijeliti na zavarivanje i podnožje.