AOD peć

AOD peć (peć za dekarburizaciju argonovog kisika) oprema za pročišćavanje za pročišćavanje argona. Oblik je sličan obliku pretvarača.
Metoda AOD peći (tj. Dekarburizacija argonovog kisika) je naprednija tehnologija za rafiniranje nehrđajućeg čelika. Korisni model ima prednosti jednostavne opreme, praktičnog rada, snažne prilagodljivosti, malih ulaganja i niskih troškova proizvodnje, a široko se koristi.
Peć za rafiniranje

Peć za rafiniranje je talilna oprema u industriji vruće prerade, a najčešće se koristi u topionici za konačnu deoksidaciju i legiranje rastaljenog čelika u željeznoj metalurgiji. Uređaj koji se koristi za rafiniranje uklanjanja grubog metala u metalurgiji obojene ili čelike.
Postoje različite klasifikacije ovisno o namjeni topljenja. Glavna proizvodna oprema je peć za rafiniranje RH i peć za rafiniranje LF.
Vakuum peć

Vakuum peć, to jest vakuumski sustav u određenom prostoru šupljine peći, ispušta se dio šupljine peći, tako da je tlak u šupljini peći manji od standardnog atmosferskog tlaka. Prostor unutar komore peći je, dakle, u vakum stanju, a to je vakuum peć. Uglavnom se koristi za vakuumsko topljenje, otplinjavanje, žarenje električnih vakuumskih dijelova, lemljenje metalnih dijelova i brtvljenje keramičkim metalom.
Peć za topljenje sa elektroslagom

Elektroslačna peć za topljenje je električni aparat za peći koji rafinira određene čelike ili legure koristeći metodu zaštite šljake od zraka. Elektroslagno taljenje se uglavnom vrši pod atmosferskim pritiskom, a vakuumske jedinice se po potrebi mogu konfigurirati i za pročišćavanje vakuuma.
Metoda elektroplaštanja je jednostavna i laka za kontrolu, a čelični je uložak zbijen i kvaliteta površine je dobra.
Mašina za ljuštenje

Mašina za ljuštenje uglavnom koristi tehnologiju rezanja vrtlog vrtloga kako bi ostvarila brzo ljuštenje vanjske površine okruglog čelika, kako bi poboljšala kvalitetu okruglih čeličnih proizvoda. Može ukloniti oksidni sloj i nedostatke proizvoda u procesu prerade, tako da se kvaliteta proizvoda može poboljšati kako bi se zadovoljile potrebe različite proizvodnje.
Čekića mašina

Mašina za čekić je najčešće korištena vrsta opreme za kovanje. Mašinica čekića je stroj koji je bačen teškim čekićem ili obrađen vanjskom silom kako bi izazvao gibanje velike brzine kako bi se stvorila kinetička energija koja bi radila na praznom sloju i uzrokovala plastičnu deformaciju.
Mašinica čekića ima jednostavnu strukturu i dobru prilagodljivost procesa. To je danas glavna oprema za proizvodnju kovanja.
Hemijska analiza

Hemijska analiza metala uglavnom pruža poduzeću tačne informacije o metalnim materijalima. Kroz analizu hemijskog sastava brzo možemo odrediti različite komponente u proizvodu, pomoći nam identificirati materijale, komponente i sadržaje, osigurati da sirovine ispunjavaju zahtjeve sastava, pomoći tvornici u kontroli kvalitete materijala i smanjiti probleme s kvalitetom proizvoda.
Fizička analiza

Otpornost metalnih materijala na oštećenja pod opterećenjem naziva se mehaničkim svojstvima. Primijenjena svojstva opterećenja su različita, a mehanička svojstva potrebna za metalne materijale također će biti različita.
Naša fabrika pruža fizičku analizu kako bi se osiguralo da sva mehanička svojstva proizvoda mogu udovoljiti svim vrstama standardnih sistema i udovoljiti zahtjevima kupaca za mehaničkim svojstvima proizvoda.